• Het workshop programma is er voor iedereen van 8 t/m 16 jaar.

  • Ben je nog geen muzikant of net begonnen, óf ben je zowat al de beste muzikant van Amsterdam? Er zijn workshops voor jou.

  • NEEM JE INSTRUMENT MEE!! ..als je die hebt.

  • Alle workshops vinden plaats tussen 11:00 en 15:00 op zondag 26 mei.

  • Inschrijven doe je ter plaatse, zondag vanaf 11:00

  • Download het hele programma of lees verder ter inspiratie…

WS1 Didgeridoo maar mee SQUARE.jpg

Didgeridoo maar mee!

De didgeridoo is het instrument van Aboriginals in Australië. Zij gebruiken het bij rituelen, ceremonies en als muziekinstrument. Sommige spelers kunnen een uur lang aan één stuk door uitademen. Huh, hoe kan dat? Kom het leren in de Didgeridoo workshop en geef meteen een optreden van de andere kant van de wereld!

WS Balakn viool SQUARE.jpg

Balkanmuziek voor strijkers

Oriëntaalse klanken en onregelmatige maatsoorten? Balkanmuziek? Dat zit allemaal in je viool of cello! Maar hoe krijg je het er uit? Violist en contrabassist Joris van Beek laat het je zien. Hij speelt al jaren in bands als OT AZOJ en Di Gojim (ff googlen). Meeslepende klanken en groovy ritmes.

WS muziekbeats maken op een MacBook SQUARE.jpg

muziekbeats maken op een MacBook

Veel songs worden niet vanuit een band gemaakt maar op de computer. In de ze workshop ga je aan de slag op de Mac met Ableton Live, de meest gebruikte productie software voor het maken van beats. Je leert de basis skills van het programma en creert d.m.v. samples - live recording - editting een nieuwe song. Aan het eind van de workshop upload je jouw beat zodat je hem overal kan laten horen.

Instant Composing

Componeren is makkelijk. Iedereen heeft muzikale ideeën, ookal weet je dat misschien nog niet. Met instant composing heb je in een paar minuten al muziek en bouw je de compositie samen verder uit. Iedereen kan het, het leeft en bruist en jij bent de componist.

WS Drummen voor Niet-drummers SQUARE.jpg

Drummen voor Niet-Drummers

Iedereen kan drummen, iedereen heeft ritmegevoel. Je moet het alleen nog even ontdekken en ontwikkelen. In deze workshop gaan we daar een begin mee maken. Ontdek hoeveel muziek er in een drumstel zit!

WS4 Body Percussion.jpg

Body Percussion

Je danst en je drumt en er ontstaan te gekke beats!

Iedereen zit vol ritme, alleen sommige mensen moeten dat nog even ontdekken. Ga klappen, stampen, knippen met je vingers en nog veel meer. Het wordt één groot ritmisch feest, vol energie.

Kom het gewoon proberen en ontdek de groove die je in je hebt!

WS12 Loops Attitude met Otion.jpg

Loopstation Performance Skills

In deze workshop laat OTION zien hoe je een beat maakt door alleen je stem te gebruiken en hoe ja dat in een performance kan omzetten, door middel van zang / rap / dans.WS Sing & Songwriting SQUARE.jpg

Sing & Songwriting

In deze workshop ga je aan de slag met het schrijven van akkoorden en teksten. Je leert in een notendop basistechnieken om op creatieve wijze tot een tekst te komen en schrijft daar muziek bij op je gitaar of piano.. In 45 minuten schrijf je een pakkend refrein dat je aan het eind opneemt op je mobile device: misschien wel de opmaat voor jouw eerste muziekalbum!

WS Jamming & The HUB! SQUARE.jpg

Jamming @the HUB!
(uitproberen)

De Jam Hub Tower is een een mobiele popband waar je op speelse wijze pop instrumenten kunt uitproberen. Pak die gitaar of neem die drumstokken en speel er op los! De begeleidende coach legt je alles uit over de instrumenten die gebruikt worden in popbands en hoe je daar op kan spelen. Warm gelopen voor het echte werk! Doe dan beneden mee in de workshop: popband! meteen spelen.

WS Jamming & The HUB!2 SQUARE.jpg

Jamming @the HUB!
(de workshop)

Wil jij meemaken hoe het is om in een echte popband te spelen? Speel mee in deze workshop voor iedereen die (nog) niet een instrument speelt. Je kunt uitproberen op gitaar-keyboard-bas-drums en natuurlijk zingen (want wat is en band nu zonder zangers?) Je hoeft je geen zorgen te maken dat je nog nooit gespeeld hebt, onze coach geeft met een paar simpele truks aan wat je moet doen. En dan: spelen maar! Aan het eind laat je aan je ouders en vrienden horen wat je samen hebt gemaakt.

WS Klezmer Nigun SQUARE.jpg

Klezmer Nigun

We gaan samen een Klezmer Nigun leren zingen en spelen. Een Nigun is een lied zonder woorden, dat tijdens Joodse bruiloften werd gezongen in het oude Oost Europa. Open voor alle leeftijden en niveau's. Voor zangers en instrumentalisten. Geleid door violiste Iefke Wang, medeoprichter van The Klezmer Society, luister alvast op youtube of www.joodsemuziek.nl!

Voice of Beethoven
Composition

Soms heb je zomaar een deuntje in je hoofd, zoals 'tatatataaaaaaa!!' van Beethoven. Met deze en andere melodieën gaan we aan de slag. Eerst met de stem - want iedereen kan een melodietje zingen - veranderen en er zijn eigen ding van maken! Maar ook op je instrument kan je meedoen. We werken als groep toe naar een geheel eigen stuk, met melodietjes die jij vaak hoort of in je hoofd hebt. The Voice of Beethoven!

Muziek is Theater

Ben jij muzikant en wil je werken aan je podiumpresentatie? Dat begint niet met looks of gouden schoenen, maar met de vraag: wat wil ik vertellen.
Welk verhaal wil je vertellen met je muziek? Als je dat weet, kan je al je gevoel er in leggen. Kippenvel.. bij jou en bij het publiek.
We gaan ande slag met houding, beweging en stemgebruik. Je gaat op een nieuwe manier kijken naar optreden: muziek is theater.

WS Beats Loops & Drumming SQUARE.jpg

Beats Loops & Drummin’

In veel nieuwe popsongs worden electronische drum geluiden gebruikt. Je maakt kennis met electronische pads en hoe je beats, loops en samples kunt gebruiken (in combinatie) met je akoestische drums. Je leert deze te maken in muzieksoftware en speelt zelf mee op je eigen gemaakte loops en beats. This is the new way of drumming! Aan het eind laat je aan je ouders en vrienden horen wat je hebt gemaakt.

WS Popband meteen spelen 2 SQUARE.jpg

Popband
meteen spelen

Speel je al een instrument of zing je al vaker? Wil je dat (ook) in een band doen? Dan is deze workshop voor jou! De coach gaat met je aan de slag om een bekend popnummer te spelen. Met een aantal eenvoudige voorbeelden ontdek je hoe je het nummer speelt. Het is niet erg als je nog niet zo lang speelt, je kunt op alle niveaus meedoen. We gaan meteen samenspelen en geven aan het eind al ons eerste optreden(tje) voor je ouders en vrienden.

WS AMP Jam SQUARE.jpg

AMP Jam

Het AMP Festival eindigt met een grote AMP Jam waar iedereen aan mee kan doen. Dus jij ook! Wil je het 's ochtends even voorbereiden met bandleider Lorenzo, kies dan deze workshop!