FVS_2254.jpg
FVS_2213.jpg

Winnaars Concours

Publieksprijs - Het Jonge Strijkers Junior Ensemble
Juryprijs jonge categorie - Het Jonge Strijkers Junior Ensemble
Juryprijs oudere categorie - Simon en Santiago

Winnaars Battle

Publieksprijs - Jazz Kidz
Juryprijs jonge categorie - Jazz Kidz
Juryprijs oudere categorie - Sham septet

FVS_2225.jpg
FVS_2204.jpg

Battle Jury

De artiesten die in de battle optreden worden beoordeeld door drie geweldige juryleden.

Maartje Meijer

Maartje Meijer

Componist, zangeres en pianist Maartje Meijer bracht begin dit jaar haar EP 'Gedichten van de Torenkamer' uit in Het Concertgebouw in Amsterdam, gevolgd door een tour langs de Nederlandse podia zoals het Bimhuis, TivoliVredenburg en de Verkadefabriek. Daarnaast componeert en arrangeert Meijer voor vele koren, bigbands en ensembles, waaronder het NJJO (Nederlands Jeugd Jazz Orkest) en de Dienst voor Ongelovigen (Rode Hoed).

Maartje leidt de jong talent jazz opleiding (Junior Jazz College) aan het Conservatorium van Amsterdam en is als gastdocent verbonden aan meerdere conservatoria in Nederland.


Philippe Elan

Philippe Elan

Philippe Elan werd geboren in Gascogne, zuid west Frankrijk in 1960 en is vanaf 1986 in Nederland komen wonen. In dat jaar maakt hij een vliegende start door het chanson concours van de Alliance Française te winnen.

Sindsdien is hij een veel geziene vertolker van het Franse chanson, waarmee hij jaar na jaar in de theaters is te zien met solo programma’s samen met arrangeur, producer en vaste begeleider Reyer Zwart. Hij treedt ook op met artiesten als Cor Bakker, Louis van Dijk en Laura Fygi.

Sinds 2013 treedt Philippe ook op met het Amstel Quartet, een unieke saxofoon formatie die concerten geeft over de hele wereld. Naast zijn samenwerking met jazz en pop muzikanten heeft Philippe ook vaak opgetreden op klassieke podia onder andere samen met het Gemini Ensemble, Holland Symfonia in 2009, de Johan Willem Friso Kapel in 2013 en het Metropole orkest in 2015.
Philippe is vaak te gast in radio- en tv programma’s waar hij pleitbezorger is van het Franse lied.
In de loop van de jaren heeft Philippe 12 albums en 2 DVD’s uitgebracht. In 2014 bracht Philippe de single L’été est là uit, een up tempo popnummer geproduceerd door Eddy Ouwens. Hij behaalde met deze vrolijke chanson de top tien van De Nederlandse Top 40.

Thomas Bekhuis

Thomas Bekhuis

Thomas Bekhuis is een gitarist die een veelzijdigheid aan stijlen combineert tot zijn eigen sound, een fijne mix van rock, jazz, funk, blues, soul, R&B en surf.

Op zijn zevende begon hij met piano en toen hij 12 was stapte hij over op de gitaar. Snel hierna was hij overladen met de muziek van Jimi Hendrix, Eric Clapton, Steely Dan, George Benson en John Scofield.

Thomas studeerde af als Master of Music in Jazz Gitaar aan het Conservatorium van Amsterdam en het Purchase College New York en volgde o.a. lessen van meester gitaristen John Abercrombie, Jesse van Ruller en Robert Fripp.

Thomas speelt onder andere in de bands The Sky Riders en Tres Tranquilos. Verder speelt Thomas regelmatig met Lilian Jackson (Spargo).

Hij heeft gewerkt met Jared Grant, Dorona Alberti (Gare Du Nord), Lo van Gorp, Simone Roerade (mrs. Hips), Brownie Dutch en vele anderen.


Concours Jury

Jonge artiesten die in het concours optreden worden beoordeeld door drie fantastische jury leden.

Lavinia Meijer

Lavinia Meijer

Lees en hoor meer over Lavinia op haar website: https://www.laviniameijer.com/

Iris Oltheten

Iris Oltheten

Iris Oltheten (1985) studeerde klassiek hoorn bij Herman Jeurissen en volgde een master Kunsteducatie, beide aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg.

In 2009 startte zij als educatief medewerker op het Muziekcentrum van de Omroep waar ze educatieprojecten met het Radio Filharmonisch Orkest, het Groot Omroepkoor en het Metropole Orkest realiseerde. Voor Radio 4 (TROS) produceerde ze de concertserie 'de Magische Muziekfabriek'. In 2011 raakte zij betrokken bij Splendor Amsterdam waar ze onder de noemer Splendor Kids muziekles geeft aan peuters en kleuters en een compositie- en improvisatieorkest leidt: het Splendor Toekomstorkest. Sinds 2014 werkt Iris bij het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest: eerst als productieleider van de jeugdopera 'Anne en Zef' en sinds 2015 als programmeur van de afdeling NedPhO GO!, voor educatie, talentontwikkeling en outreach.

Jan Pieter Koch

Jan Pieter Koch

J.P. KOCH studeerde muziekwetenschap en klassiek gitaar in Utrecht en Hilversum, daarnaast studeerde hij compositie.

Als muzikaal assistent werkte hij bij de Haagse Comedie en als componist voor verschillende theatergroepen zoals de Appel, Het Nationale Toneel en De Trust. Met schrijver Don Duyns werkte hij regelmatig samen: 'Den Uyl of De Vaandeldragers', 'de Beestmens' en 'Mijn Opa de Artiest'. Hij componeerde onder meer de opera's Het Uur U/ Awater voor de Paardenkathedraal. Voor de passiespelen in Tegelen schreef hij op berbermuziek geinspireerde composities. Hij maakte verschillende muziek en geluidscollages voor o.a de Parijse mimegroep L'Ange Fou en de Duitse mimegroep 'Die Raben' en de beeldend kunstenaar Job Koelewijn. Hij schreef filmmuziek voor de telefilm 'Een Hollandse Held' van Robert Jan Westdijk en voor violist Jeroen de Grootschreef hij een compositie voor vioolsolo en fietspomp 'The Blood goes Round'.

Van 1997 - 2013 is hij artistiek coördinator bij het Orkest Holland Symfonia waar hij verschillende grote choreografen muzikaal adviseert. Daarnaast heeft hij educatieve projecten en speciale projecten ontwikkeld voor het orkest zoals oa. 'Soul Symphonic', 'In de Ban van Bannink' en 'Souk', met Assala in het concertgebouw.

https://janpieterkoch.nl/

Pre-Selectie Jury Battle & Concours

Op donderdag 18 april buigen juryleden Imre Meijer, Jeroen Becx en Henne Reijs zich over de aanmeldingen voor de wedstrijd. Op basis van de video’s van alle groepen die zich hebben aangemeld, wordt er beslist wie er in de finale staat op 26 mei. Het vraagt heel wat aandacht om al die muziek goed te beluisteren. Ze hebben er dan ook een hele ochtend voor uitgetrokken.

Voor alle groepen heeft de jury opbouwende feedback en vaak ook complimenten.

Op ampfestival.nl/optredens is in het speelschema te zien welke groepen het tot de finale hebben geschopt.

Vergelijken van aantekeningen juryoverleg donderdag 18 april 2019

Vergelijken van aantekeningen juryoverleg donderdag 18 april 2019